RECEPTY 

Protože v tomto oboru nejsem zrovna odborník, raději se uchýlím k doporučení na ty, kteří vaří jednoduše, rychle a přitom zdravě... Ne, že bych neuměla vařit jednoduše a rychle, ale vyrostla jsem na zasmažených polévkách, omáčkách, pečených masíčkách s knedlíky a dalších typicky českých jídlech, které moc zdravé nejsou... :o)

Každý den vařím teplé večeře. Ono to ani jinak nejde, když se vám po kuchyni prochází v pravidelných půl hodinových intervalech osoba, která kouká do lednice jako do výkladní skříně, s otráveným výrazem prohodí "tady nic není" a v mezidobí sní pár rohlíků, aby přežila mezi svačinou a večeří ..Především ale  vařím těstoviny na různý způsob, mišmaš podobný rizotu s čímkoliv, co lednice dá, už zmiňované omáčky a polévky, ale vemu zavděk i párkům, když není čas a nebo se mi nechce, kapustě, čočce nebo fazolím, bramborám s cibulkou...Ne vždy je to zdravé, ale je toho hodně a chutná to.

Rozhodla jsem se ale, změnit naše stravovací návyky a proto jsem zařadila na své stránky i tento blok a budu se učit společně s vámi.

Napište na DISKUZNÍ FÓRUM, které je umístěno na konci této stránky své recepty, své zkušenosti, cokoliv o jídle....

Tak ať nám všem chutná !

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Děkuji a těším se...

BABSKÉ RADY

Kyselé tělo není ani trochu k smíchu

17.08.2010 19:36
Expert na látkovou výměnu, specialista na tělesné očišťování, Dr. Wolfgang Weck, vedoucí Tauberlandské kliniky v Bad Mergentheimu v rozhovoru pro časopis BUNTE vysvětluje, jak se člověk může rychle zbavit nebezpečných nánosů a přebytečných kilogramů, jak může štíhlý, krásný a omlazený vystartovat...

Překyselení organismu

19.11.2009 20:32
  Ideální pH lidské krve se pohybuje v rozmezí od 7,35 - 7,4 !!   Víte jaké pH máte Vy ? JAKÉ NEMOCI A PROBLÉMY MOHOU BÝT ZPŮSOBENY PŘEKYSELENÍM ? Např. : dna, cukrovka, vysoký krevní tlak, nemoci jater, ledvin a žlučníku, tvorba močových a ledvinových kamenů, kornatění tepen, zácpy,...

O vegetariánství mluví Svámí Mahéšvaránanda

19.11.2009 12:23
 Svámí Mahéšvaránanda ve videovém vstupu mluví nejen o vegetariánství. Podívejte se na VIDEO, které nejde umístit do tohoto prostoru. "...Říká se - jsi to, co jíš. Strava není jen pro naše fyzické svaly, ale také pro mysl, vědomí a intelekt... Vegetariánská strava zlepšuje duchovní energii v...

Něco málo o cukru

17.08.2009 09:57
Původ cukru Až do osmnáctého století se cukr prodával pouze v apatykách, protože se mu připisovaly léčebné schopnosti. Hodně dlouhou dobu byl však považován za velmi drahé koření, které si mohli dovolit jen ti nejbohatší. Cukrová třtina se rozšířila z jižního Pacifiku do Číny a poté do Indie....

ZELÍ

30.07.2009 11:50
Tato běžná zelenina má také léčivé vlastnosti. Málokterá rostlina, která roste na zemi, se s ním může srovnávat svou hodnotou. Už Hippokratés předepisoval svým pacientům najemno nastrouhané zelí se solí při onemocnění cystami, uretritidě a při bolestivém močení. Galén praktikoval zelné zábaly na...

Jídlem proti nachlazení a další" babské rady"

30.07.2009 11:29
Když je čas chřipek  a nepříjemného nachlazení, bolestí v krku i kloubů. Ne vždy je hned třeba nasypat do sebe velké množství prášků. Stále znovu se totiž potvrzuje, že pro naše zdraví je velmi důležité zejména to, co jíme. A tak i správně zvolený jídelníček může pomoci při prvních příznacích...

POHANKA

30.07.2009 11:25
Nutričně a dieteticky hodnotná plodina, lehce stravitelná, s obsahem vlákniny, vitamínů a minerálů. Pohanka má příznivý vliv na cévní systém, játra a trávicí ústrojí, především díky rutinu, který zvyšuje pružnost krevních kapilár, reguluje vysoký krevní tlak a cholesterol v krvi. Obecné zásady...

BROKOLICE

18.07.2009 21:49
Příznivý účinek brokolice na lidské zdraví se opět potvrdil. Kuřáci a bývalí kuřáci, kteří jedí dostatečné množství této a podobných druhů zeleniny z čeledi brukvovitých, jsou méně ohroženi rakovinou plic. Američtí vědci z ústavu Roswell Park Cancer Institute zveřejnili výsledky svého výzkumu....

ČERNÁ ŘEDKEV

10.06.2009 14:58
Už staří Římané, aniž by znali chemické složení, konzumovali černou ředkev při revmatických bolestech. Teprve moderní věda našla odpověď - vysoký obsah zásaditých látek neutralizuje kyseliny v těle. Syrová šťáva z černé ředkve způsobuje, že se žlučník stahuje, a tím se zbavuje nežádoucího obsahu....

BEZ MASA A KVALITNĚ

Tyto recepty pochází se stránky a jsou určeny především začínajícím vegetariánům, kteří zde mohou nalézt různé recepty a rady …

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZELENINA

Úžasný pohled do minulosti civilizací byl potvrzený moderní vědou o výživě. Ukazuje se, že to, co bylo jednou nazvané „Doktrína znamení“, bylo neuvěřitelně správné. Potvrzuje se , že každá potrava má vzhled, kterým se podobá tělesnému orgánu nebo má psychologickou funkci a tento vzor se chová jako signál nebo znamení, jaký užitek z potravy má konzument.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

RECEPTY- SAMÉ DOBROTY

Tak tyto recepty se trošku vymykají receptům na ZDRAVOU VÝŽIVU, protože součástí je i maso, ale jsou jednoduché, rychlé, velmi oblíbené a maso lze ve spoustě receptů nahradit nebo prostě nepoužít....

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Pár typů z článků, které byly na serveru  doktorka.cz publikovány o zdravých potravinách:

16 důvodů proč jíst rýži

Proč konzumovat cizrnu

Proč jíst pohanku

Jak nám mohou být prospěšné jáhly

Důležitá bílkovina - jak nahradit maso

Zdravotní účinky čočky

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Diskusní téma: RECEPTY

Datum 05.05.2010

Vložil Věra Talandová

Titulek Sluneční živá strava

Odpovědět

Ve svém životě jsem byla přivedena k přirozené živé stravě, tak jak nám ji nabízí sama příroda. To znamená nevařené, nepečené, nesmažené, nerafinované, nepasterizované ani jinak pomocí chemikálií upravené. Při této stravě se vyčistí tělo, zbaví se neduhů, člověk je tak živý a vitální jak živá a vitální je jeho strava. Pokud by někoho toto téma oslovilo, mnoho informací najde na www.freshness.cz
Věra